Ηλεκτροστατική βαφή

Image

Τι είναι η ηλεκτροστατική βαφή και γιατί την επιλέξετε;

Η ηλεκτροστατική βαφή είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα φιλμ διακοσμητικής βαφής τοποθετείται πάνω στην επιφάνεια του αλουμινίου για την αλλαγή του χρώματός του και την προστασία του από εξωγενείς παράγοντες. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε τρία κύρια βήματα:

 • Τη χημική επεξεργασία, κατά την οποία αφαιρούνται όλοι οι ανεπιθύμητοι παράγοντες από την επιφάνεια του αλουμινίου, καθιστώντας τη έτοιμη για βαφή
 • Τη βαφή, κατά την οποία χρωματισμένη πούδρα ψεκάζεται στην επιφάνεια των προφίλ με την χρήση ειδικών ηλεκτροστατικών πιστολιών
 • Τον πολυμερισμό, το ψήσιμο δηλαδή της πούδρας, ώστε να σταθεροποιηθεί στην επιφάνεια του προφίλ.
Η ηλεκτροστατική βαφή είναι η δημοφιλέστερη επιφανειακή κατεργασία για το αλουμίνιο, καθώς παρέχει:

 • Απεριόριστες αισθητικές επιλογές: Η παλέτα της ηλεκτροστατικής βαφής είναι πρακτικά απεριόριστη: 
  • Χρώματα: σχεδόν όλοι οι συνδυασμοί απόχρωσης και γυαλάδας είναι διαθέσιμοι
  • Υφή: οι πούδρες είναι διαθέσιμες σε λείες ή σαγρέ επιφάνειες
 • Σταθερότητα Απόχρωσης: Οι πούδρες κατηγοριοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες, κλάση 1 και κλάση 2, βάσει του ποσοστού αποχρωματισμού τους και της απώλειας της γυαλάδας τους από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι πούδρες κλάσης 2 είναι 3 έως 5 φορές πιο ανθεκτικές.
 • Αντοχή στις γρατζουνιές: Η υφή της βαφής αναβαθμίζει την ανθεκτικότητα των προφίλ σε γρατζουνιές και την καθημερινή χρήση. Τα χρώματα με σαγρέ επιφάνεια παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι λείες επιλογές είναι πιο ευάλωτες.
 • Ευκολία Συντήρησης: Ένα απλό ξέπλυμα με νερό ή και η χρήση κάποιου ήπιου καθαριστικού θα φέρει την ηλεκτροστατικά βαμμένη επιφάνεια στην αρχική της κατάσταση
Ενημερωθείτε για τις νέες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ηλεκτροστατική βαφή μέσω της διαδικασίας της Προανοδίωσης

Πιστοποιημένη Ποιότητα

Image
Η ηλεκτροστατική βαφή των προφίλ αλουμινίου είναι μια γνωστή πρακτική βαφής εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι όσοι την εφαρμόζουν μπορούν να προσφέρουν ένα τελικό προϊόν υψηλής ποιότητας.
Οι γραμμές παραγωγής της Alumil με την οποία και συνεργαζόμαστε για όλες μας τις ηλεκτροστατικές βαφές, είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά Qualicoat και GSB, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας μόνο τις καλύτερες διαδικασίες και πρακτικές, με σκοπό την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, οι γραμμές παραγωγής λειτουργούν βάσει ενός συστήματος πράσινης διαχείρισης, μέσω του οποίου περιορίζονται οι χημικές ουσίες (σκόνες, χημικά) και ελαττώνεται η κατανάλωση νερού, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία. Η Alumil είναι επιπλέον πιστοποιημένη και λειτουργεί βάσει των προτύπων ποιότητας, περιβάλλον6τος και ασφάλειας ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 και OHSAS 18001:2008.
Image

Τι επιλογές υπάρχουν; Ο οδηγός ηλεκτροστατικής βαφής της Alumil

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, οι επιλογές ηλεκτροστατικής βαφής είναι σχεδόν άπειρες. Βάσει αυτού, εξυπηρετούμε όποια πούδρα της ζητηθεί, παράλληλα όμως έχει σχηματίσει μια συλλογή χρωμάτων που αντιπροσωπεύουν την αισθητική της και ανταποκρίνονται στις πιο δημοφιλείς απαιτήσεις αποχρώσεων και ανθεκτικότητας.
  RAL COLOURS       AKZO SPECIAL EFFECTS

Η TechnikAL προτείνει υπερανθεκτικές πούδρες (Qualicoat Class 2) τόσο για τις οικιακές όσο και για τις επαγγελματικές εφαρμογές, καθώς αναβαθμίζουν την αξία των συστημάτων της, παρέχοντας μακροχρόνια διατήρηση των χρωμάτων και μοναδική αισθητική.
Image

Έκθεση

Λ. Κηφισίας 145, Μαρούσι
15125
+30 210 8054390

Έκθεση

Λ. Βουλιαγμένης 3, Γλυφάδα
16561
+30 210 8949950

Εργοστάσιο

Ιβίσκου 85, Αχαρνές
13677
Τηλ: +30 210 4256439

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο technikal.gr χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, αποδέχεστε την πολιτική μας για τα cookies