Μουσείο Ακρόπολης

Image
Ταυτότητα του Έργου

Με εκθεσιακό χώρο συνολικού εμβαδού πάνω από 14.000 τετραγωνικά μέτρα και μια πλήρη γκάμα σύγχρονων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης αφηγείται την ιστορία της ανθρώπινης παρουσίας στην Ακρόπολη της Αθήνας και στον περιβάλλοντα χώρο.

Τρεις αρχιτεκτονικές συλλήψεις μετατρέπουν τους περιορισμούς και τις συνθήκες του χώρου σε μια αρχιτεκτονική ευκαιρία, δημιουργώντας ένα απλό και ξεκάθαρο μουσείο με τη μαθηματική και εννοιολογική καθαρότητα της αρχαίας Ελλάδας

  • Πρώτον, οι συνθήκες που προσδίδουν ζωή στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης περιστρέφονται γύρω από το φυσικό φως
  • Δεύτερον, η κίνηση των επισκεπτών εντός του μουσείου σχηματίζει ένα ξεκάθαρο τρισδιάστατο βρόγχο, δίνοντας τη δυνατότητα για έναν αρχιτεκτονικό περίπατο πλούσιας χωροταξικής εμπειρίας που εκτείνεται από την αρχαιολογική ανασκαφή μέχρι τα Γλυπτά του Παρθενώνα, πριν καταλήξει στη Ρωμαϊκή Περίοδο.
  • Τρίτον, το κτίριο του μουσείου διακρίνεται στη βάση, το μεσαίο τμήμα και την επίστεψη, με το κάθε τμήμα να έχει σχεδιαστεί προκειμένου να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του κτιρίου

 

Οι πλούσιες συλλογές δίνουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εικόνα της ανθρώπινης παρουσίας στην Ακρόπολη, από την προϊστορική περίοδο μέχρι την Ύστερη Αρχαιότητα. Αναπόσπαστο στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η παρουσίαση μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στο χώρο του ίδιου του μουσείου. Τα ευρήματα χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ., έχουν παραμείνει ανέπαφα και προστατεύονται κάτω από το κτίριο του μουσείου, ορατά από το επίπεδο του πρώτου ορόφου.

Σε αυτό το σημείο επεμβαίνει η εταιρεία μας με την κατασκευή των γυάλινων δαπέδων ώστε να δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι αιωρείται πάνω από την υπάρχουσα αρχαιολογική ανασκαφή.

Σημαντικό κατασκευαστικό κομμάτι  που έχει αναλάβει η εταιρεία μας είναι η κατασκευή των κιγκλιδωμάτων και η τοποθέτηση των πυράντοχων Baydale,  εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των επισκεπτών.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΜΟΥΣΕΙΑ

Ελλάδα
Αθήνα

ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:
Κατασκευή γυάλινων δαπέδων, κιγκλιδωμάτων & τοποθέτηση πυράντοχων Baydale.

ΑΝΑΔΟΧΟΣ:
MD STRUCTURES – AKTOR
Image

Έκθεση

Λ. Κηφισίας 145, Μαρούσι
15125
+30 210 8054390

Έκθεση

Λ. Βουλιαγμένης 26, Γλυφάδα
16675
+30 210 8949950

Εργοστάσιο

Ιβίσκου 85, Αχαρνές
13677
Τηλ: +30 210 4256439

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας στο technikal.gr χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις, αποδέχεστε την πολιτική μας για τα cookies